Lad os derfor for god ordens skyld lige tage de centrale spørgsmål en gang mere:
- Findes forskningsministeriet efter regeringsomdannelsen, eller lægges det ind i undervisningsministeriet? Udskilingen af det er et relativt sent fænomen, og dets historie har været et langt slagsmål med fagmiljøerne. Er man helt sikker på, at man vil have et så balladeramt område liggende og lave selvstændig uro, eller er det bedre at gemme det i et større ministerium?
- Der er uenighed i den kommende regeringskreds om universitetspolitikken Spørgsmålet er, om den førte universitetspolitik bliver lagt i forlængelse af DF-V-K-S forliget fra i år, eller om der lægges an til et kursskifte. Det helt centrale her er, om forskningsministerposten (hvis den findes, se ovenfor) går til enten SF eller RV på den ene side, de er begge modstandere af universitetsloven, som den er nu, eller S på den anden, der er forligspartner.
- I forlængelse af ovenstående: Vil den nuværende universitetspolitik, som RV og SF har opponeret imod, blive ført videre, eller vil der ske et kursskifte. Uanset hvad får den ene eller den anden side brug for et figenblad.
- Hvis politkken går den ene vej, får man ballade med de nye ledere, går den den anden vej, får man ballade med univesitetsforskerne. Så spørgsmålet bliver endelig: Hvem vil man helst have ballade med?
1 kommentar:
Og spørgsmålet er så, "Hvem ville du helst have ballade med: Et dusin rektorer og bestyrelser, fulde af pænt magtfulde mennesker, der lever af at tage beslutninger? Eller nogle tusinde forkølede lektorer, der trods al deres brok såmænd alligevel passer deres arbejde af kærlighed til stoffet, eller i værste fald bryder sammen og finder sig et job som kirketjener, så nogle nye naive phd'er kan overtage deres plads?".
Send en kommentar