"Bare på Saxo-instituttet, som huser Historie og Etnologi, skal der udvælges over 70.000 bøger, som skal smides ud og sendes til forbrænding.I dag er det ikke de extreme ideologier, som for alvor udgør en trussel mod lærdom og videnskab, men selve den måde, man instrumentelt forvalter universiteter og højere uddannelsesinstitutioner på, som minder om fornuftens afvikling.
Det er rigtig ærgerligt, men det går også ud over både forskningen og undervisningen, mener lektorernes tillidsmand på Saxo-instituttet, Christian Troelsgård:
»Universitetet forringer muligheden for udførelsen af de aktiviteter, vi er ansat til at udføre, når det reducerer bogsamlingerne på den måde. Det er en meget trist ting. Vi bryder os ikke om de der bogafbrændinger«, siger han til DR København." (kilde)
fredag den 15. april 2011
Bogafbrænding på universitetet
Bogbrænding!? Var det ikke noget nazisterne i det Tredje Rige gjorde? Nu gør de det også på Københavns Universitet. Det er en absurd farce, som ikke bare virker meget sørgelig hvis den går ud over forskning og undervisning, som afbrændingen gør ifølge Politikens historie ("Universitet brænder tusindvis af bøger", d. 14/4, se her), men som også er ladet med en forstemmende symbolik over den universitetspolitik, der har hersket i Danmark de sidste 10 år.
Etiketter:
forskningsbaseret undervisning,
Humaniora,
nedskæringer,
videnspolitik
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
3 kommentarer:
Man spørger sig selv når det nu absolut SKAL være, hvorfor skal bøger så partout brændes i stedet for at overføres til andre institutioner som måske kunne have interesse i at udfylde huller i deres egne samlinger, f.eks. Statsbiblioteket eller institutbibliotekerne på de andre af landets universiteter.
Skal vi ikke lige få at vide om det er tale om destruering af dubletter? Hvis det er tilfældet, kan jeg ikke se noget pro blem i det.
Det er både-og. Så vidt det overhovedet er muligt, vil det selvfølgelig være dubletterne, der først kasseres, men det kan ikke gøres med det alene. Det er et simpelt spørgsmål om, at institutterne på det nye KUA2 får radikalt færre kvm. til rådighed end de har i øjeblikket.
Man har, for at have et mindre antal kvm. at betale husleje for, valgt at investere et ikke ubetydeligt milliardbeløb i nogle bygninger, der ikke kan rumme universitetets nuværende aktiviteter. Samtidig er der en politisk ambition om, at disse aktiviteter skal øges mærkbart i de kommende år (i form af et støt stigende optag). Det skal nok blive spændende.
Send en kommentar