tirsdag den 1. maj 2007

Accelerate the pace ... God 1. maj!

Det er i dag - ikke mindst de akademiske løsarbejdere og det videnskabelige proletariats internationale kamp- og festdag! Men mon ikke mange medlemmer af denne sultens slavehær alligevel vælger at blive hjemme i laboratorierne eller universitetsinstitutterne i den evige proces, det er, at lægge flere linier til CV'et, eller, som det hedder i teksten til dette billede (fra Mao-Kina 1978), "Accelerate the pace of the march towards the modernization of science and technology" (original her). Og kommer du nu i al for godt humør, så læs analysen af kvalitetsreformen og troen på afbureaukratisering i dagbladet Information i dag. Det handler ikke om forskning, men så alligevel, om kontrol og dokumentation og måling af det ubestemmelige, som i dag kaldes kvalitet, men koger ned til kvantitet. Vi ses til debatmødet på KU i morgen!

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Sådan set en god pointe -- MEN der er jo trods alt nogle af os, der arbejder (også en dag som denne) fordi vi synes at forskning er interessant, skægt, spændende, udfordrende, sjæleudvidende, sanseoprivende, livsbefordrende, eller hvad ved jeg. At prøve grænserne for sin intellektuelle ydeevne.

Curt Hansen sagde ...

I den omtalte analyse af Ove K. Pedersen (som kan ses her), hedder det bl.a. med henvisning til de politiske aktører at
"Der er enighed om, at effektiviseringen skal fortsætte, men også at borgerne skal have bedre service og mere kvalitet. Tidligere var effektivitet saliggørende, nu er alle enige om, at kvaliteten skal forbedres. Der er således også enighed om, at effektiviseringen ikke nødvendigvis har ført til bedre kvalitet, og en kvalitetssikring er nødvendig. Dermed er de også enige om, at den offentlige sektor skal være effektiv og yde kvalitet, hvilket i sig selv kun kan sikres, hvis der sker en konstant overvågning."
- Så vidt jeg kan se, kan denne analyse ikke overføres til det forskningspolitiske felt, men det er da muligt at det fra regeringens side anskues sådan. Mange af de krav til "kvalitetssikring", som man søger at indføre med indikatormodeller og pointsystemer vil ikke fremme kvalitet, men måske nok bestemte former for kvantitet, som det har været nævnt her før.