Hvornår får vi en fagfællebedømmelse af de indikatormodeller, som FIST (Forsknings- og Innovationsstyrelsen i ministeriet) sidder og sveder over nu? Et rundspørge i de faglige miljøer som har et indgående kendskab til forskningssystemet (og det, der i gamle dage hed "forskningsstyring") i Danmark og internationalt, synes at vise, at ministeriet ikke trækker på universiteternes egen ekspertise. Det kan jo undre, al den stund det er temmeligt kompliceret at konstruere en indikatormodel for de mange parametre, man ønsker at ranke universiteterne efter, for at finde det enkelte universitets "kvalitetsvægt" (jf. tidligere diskussion bl.a. her). Men alt tyder på at FIST vil selv. Og der er jobskabelse i det! Og hvis nogen af denne blogs læsere er lidt hurtige, kan de endnu nå at indsende en ansøgning til stillingen som "Centerchef til opbygning af en kvalitets- og forskningsevalueringsenhed" (frist d.10/5 kl. 12, opslag her [i kopi her]). Mon ikke vi kommer til at høre en del til denne enhed i den kommende tid?
- Hvad der lyder som en opgave for Bjørn Lomborg ("Hvor får vi mest universitet for pengene?") kan nu omformuleres i regeringens betonstalinistiske ånd: Hvordan får vi mest ministerium for midlerne til dansk forskning?
tirsdag den 8. maj 2007
Peer review videnskabsministeriet
Etiketter:
basismidler,
forskningsindikator,
forskningspolitik,
kvalitetsmål
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
1 kommentar:
Vi må huske på de vise gamle ord: "Der er altid råd til en til, som tjener en million, blot vedkommende administrerer, og aldrig råd til en til, som kun tjener en halv, men bidrager til institutionens kerneydelse!" Det er tilsyneladende en naturlov, at administration fører til mere administration.
Dertil lægger sig en anden problematik: En sådan ny leder må nødvendigvis vise nytten af sin ansættelse ved at lave en hel masse nye tiltag. Dermed vil vi endnu engang blive underlagt et smart skrivebordsudregnet system med vidtrækkende konsekvenser for universiteterne, men ikke lavet på baggrund af den arbejdssituation, der faktisk foreligger på universiteterne.
Alt dette lover en gylden fremtid for nærværende blog, for hvor bliver der dog meget at skrive skarpe indlæg om. Måske skulle vi oprette et "Instiutut for Kritisk Videnskabspolitik" og ansætte et par administratorer.
Send en kommentar