mandag den 18. februar 2008

Universiteterne er til for samfundets skyld

"Socialdemokratiet, som stod bag forskningskonferencen »Fra tanke til værdier«, har et tungt medansvar for dette. Socialdemokratiet stemte for universitetsloven - sammen med regeringen - hvilket gav et flertal bag en model, som er ved at forvandle universiteterne til konforme serviceorganer. Måske skulle partiet besinde sig på sin stolte arv fra 1950ernes debat om kunstfonden og gå i dialog om en snarlig revision af loven?"
- sådan skriver dagens kronikører i Berlingske Tidende, Johnny Kondrup, Tom Fenchel og Bjørn Quistorff. Læs hele kronikken her.

4 kommentarer:

Sune Auken sagde ...

Oh, måtte andre end vi bare læse dette og tage det alvorligt.

Læg mærke til, at vinklen i dette er fremragende: Det har at gøre med at diskutere de præmisser, hvorefter vi hele tiden er blevet dømt ude og at tilbyde en alternativ forståelse af dem. Læg også mærke til det strategisk vigtige og rigtige i denne fremstilling: Det gælder om at ramme de specifikke partier og måske især Socialdemokraterne, hvis deltagelse i universitetsloven er helt uforståelig.

Claus Emmeche sagde ...

Det er forfriskende at se universitetets kerneydelser til det øvrige samfund fremstillet uden at stryge naiv nyttetænkning med håret, eller smøre budskabet ind i OECD'sk globaliseringslingo.
Udover veluddannede kandidater og solid ny viden som det helt centrale, fremhæves modbevidsthed, skelneevne, og tænkning mod strømmen:
"Universiteterne er også steder, hvor retten til at tænke alternativt skal sikres, og hvor armslængdeprincippet i forhold til magthaverne skal opretholdes".

Bjarne Balle sagde ...

Ja, den er læst og tages alvorligt.
Det er godt nok klar tale - og meget nemt at forstå.

Curt Hansen sagde ...

Nu har de tre debattører en længere kronik om samme emne med uddybende argumentation i dagens Politiken, læs den her.