onsdag den 21. marts 2007

Skæbnefællesskab

Som det fremgår af nedenstående link, er der nu indkommet en massiv protest fra lærerne på Frederiksberg imod, at de ukompenseret pålægges at udarbejde elevplaner for hver enkelt elev:

http://politiken.dk/uddannelse/article269196.ece

Max Ulrich Larsen, der er lærer ved Skolen på La Cours Vej, citeres i artiklen for følgende svada:

»Elevplanerne er et konstruktivt arbejdsredskab, men vi vil ikke acceptere at udarbejde dem gratis, og det er det, der forventes af os. Vi er nået til det punkt, hvor vi ikke bare kan være flinke mere«

Problemet er, at der administrativt opfindes en ny arbejdsopgave, som pålægges de ansatte,. Det er, hvad det er, men samtidig forventes de fortsat at løse alle arbejdsopgaver, de tidligere har haft (hvad der tidligere har været regnet for arbejde på fuld tid og formentlig reelt været mere), uden nogen form for arbejdsreduktion, afspadsering eller økonomisk kompensation. Er der nogen, som kan genkende noget?

1 kommentar:

Curt Hansen sagde ...

Tjaeh, især når man får læst artiklen i Information den 19. marts - kan også ses her:
http://forskningsfrihed.blogspot.com/2007/03/oprr-p-humaniora.html
- kan jeg da godt forstå at humanisterne gør oprør. Citat: "Ny ledelse, point for god forskning, nyt optag og sammenlægning af studienævn. Rækken af nye tiltag på Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet er lang. Men de mange nye reformer jager de bedste hoveder væk, advarer tillidsfolk".