torsdag den 5. april 2007

Ufrie universiteter

Jørn Lund, medlem af KU's bestyrelse, er aktuel med bogen Det Faglige Løft. I den anledning interviewes han i sidste nummer af Weekendavisen, og udtaler bl.a.:
»Så er der noget tilbage, man kunne kalde den frie forskning, og i disse år bliver den frie forskning mere og mere ufri. Det er den, staten støtter, og nu vil ministeriet i stigende grad bestemme, hvad pengene skal gå til. Man siger, at noget er vigtigere end andet og laver puljer til højteknologi. Det kan være fornuftigt i en periode med særlige indsatsområder. Men hvis man siger, at pengene skal gå til sundhedsvidenskab og naturvidenskab, men ikke humaniora, så er det igen et indgreb i universiteternes forskningsforvaltning, der ikke er klogt. Det så vi ske for nylig, hvor der kom flere midler til de såkaldte ph.d.'er. Der skulle udklækkes flere i Danmark, fandt Videnskabsministeriet ud af, og det er godt. Men så sagde man altså, at det gør vi på den måde, at halvfems procent af midlerne skal gå til de såkaldt »våde« fag, det vil sige til de naturvidenskabelige og de sundhedsvidenskabelige fag.«

Læs hele interviewet her...

1 kommentar:

Rasmus sagde ...

Fin kronik, men som repræsentant for de "våde fag" må jeg protestere over et enkelt punkt. Jeg kender mange naturvidenskabelige ph.d.'ere, og der er altså ingen af dem som er "mindre kvikke".