fredag den 9. januar 2009

Protesterne fortsætter - rektor presset

Det siger sig selv, at de studerende er rasende over de bebudede massefyringer på KU, som man kunne læse i dagspressen i går. På Biologisk Institut, KU, lyder det i et opråb: "Vi forudsiger at Instituttet, med et svækket fagligt miljø, vil have svært ved fortsat at tiltrække nye forskere med de kompetencer, der er nødvendige for at opretholde det højt kvalificerede forskningsmiljø. Samtidigt vil nedskæringerne også bevirke, at instituttet vil få sværere ved at tiltrække de nye studerende, danske såvel som udenlandske, der gennem STÅ midler danner det økonomiske grundlag, der sikrer kvaliteten af instituttets uddannelser." (De studerendes opråb for en bedre uddannelse, 7/1-2009).
I et svar til de fyringstruede VIP og TAP på Biologisk Institut, inviterede rektor til et møde den 16. jan. men da de ansatte så udtrykte ønske om en ordstyrer for en paneldebat, trak rektor i dag følehornene til sig og skrev tilbage, at præmisserne for budgettet ikke står til at ændre, og "således er der ikke grundlag for en paneldebat. Men jeg forestiller mig naturligvis, at der bliver mulighed for, at ledelsen svarer på alle relevante spørgsmål."
- De ansatte ønskede et debatmøde, ikke et "orienteringsmøde" med envejskommunikation top-down, om de samme ting, der allerede er besluttet, uden at de blev hørt. Også på fakultetets andre institutter og på museerne ulmer vreden.

1 kommentar:

Sune Auken sagde ...

Typisk vores debatforskrækkede, autokratiske ledelse.