onsdag den 4. juli 2007

Sommerløjer i ministeriet

Uha! Videnskabsministeriet, UBST, og ansøgninger, altså! Som regel jævnt kedelig læsning, men ind imellem urkomisk, her i agurketiden, når man browser gennem ministeriets sider, i en forgæves jagt på den seneste indikatormodel til financiering af basismidlerne (som folk i ministeriet hævder snart vil offentliggøres). - Hvor dumme kan forskere være?! Sådan klinger det underliggende spørgsmål, og en uforstillet forargelse lyser ud af de sider, som - må en menig gulvforsker formode - evaluatorer, embedskvinder og -mænd, kvalitetsmålere og bedømmere har befattet. Se denne nyhed (som kan læses her):
"Første hurdle overstået for ansøgere til samfundsfag og humaniora
28.06.2007
I alt 531 konsortier har sendt en projektansøgning for at komme i betragtning til støtte fra FP7's temaområde Samfundsvidenskab og Humaniora.
Nogle ansøgere får afslag med det samme
En del af ansøgningerne bliver dog slet ikke læst af bedømmelseskomiteen. Hele 25 konsortier er allerede sorteret fra, fordi de ansøger om et for stort eller for lille beløb i forhold til det, der er beskrevet i arbejdsprogrammet. En af ansøgningerne blev for eksempel sorteret fra, fordi der blev ansøgt om 500 euro mere end maksimumsbeløbet. Den slags uregelmæssigheder accepteres ikke."

Haha, det morede de 25 konsortier sig meget over den sommer. Hvilken dybt seriøs sorteringsproces! - Udtrykket "Den slags uregelmæssigheder", det minder mig om følgende vers fra min barndom (eller var det mine bedsteforældres barndom?):

Vred blev den store Bastian
(på billedet du ser hvordan),
og da han karl var for sin hat,
han fik dem i kardusen fat.
Ham Ludvig rev og Morten bed,
og Jeppe — (ham med kringlen) — sled,
det hjalp dog ej, for han var slem:
han i sit blækhus dypped' dem.
Her frit oversat til helgesandersk:
Vred blev den store Sander-mand.
(Klik her, så ser du klart hvordan),
og da elsked denne sport
at skille klinten fra det lort
de sendte ham, - da fik han ram
på alle, jo, - det var en klam
fornemmelse, at dyppes ned
og mærke Sanders syre sved.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Ja, ja man kan jo altid more sig. Men set fra den anden side så siger det jo lidt om seriøsiteten fra ansøgers side at man ikke en gang gider at undersøger indenfor hvilke rammer man kan ansøge.

/Nicolai