fredag den 17. april 2009

Gør universiteterne besættende igen

Nyhedsklip fra den 15. april:
Unge besættere mod Universitet A/S

Onsdag den 22. april klokken 14 samles studerende til demonstration på Vor Frue Plads, hvorefter de tager til Københavns Universitet for at besætte centraladministrationen. Ifølge talsperson for Reclaim Your Education-initiativet i Danmark, Andreas Mulvad, bliver de studerende på universitetet i et par dage for at snakke om, hvad der i løbet af de sidste år er sket med deres uddannelser. Grundlæggerne af initiativet stiller helt konkret tre krav til beslutningstagerne, nemlig at markedsgørelsen af uddannelserne ophører, at demokratiet på uddannelserne genindføres og udvides og at der ikke skal være patent og copyright på viden.

- Vores universiteter skal være for samfundet og ikke for erhvervslivet. Forskningen skal ikke styres af profit. Der skal forskes til gavn for mennesker, lyder det fra initiativtagerne, som er en del af en større gruppe internationale studerende fra 30 lande, der alle vil aktionere med samme budskab, nemlig at uddannelse ikke er en vare.
(fra Dagbladet Arbejderen, side 1, 15-04-2009). Et opløftende initiativ! Det startede allerede i går. Se mere på deres site her:
http://www.reclaimyoureducation.dk/sider/kalender.html

Ingen kommentarer: