fredag den 13. juni 2008

PRESSEMEDDELELSE, d. 13. juni 2008

Initiativgrupppen bag underskriftindsamlingen
for en bedre forsknings- og uddannelsespolitik

Underskriftsindsamling for bedre forskningspolitik på ferie med kanonsucces

Med mere end 5000 underskrifter på halvanden måned og en stigende debat omkring problemerne i den danske forskningsverden går underskriftsindsamlingen for en bedre forskningspolitik på ferie mange skridt nærmere målet, som er at skabe opmærksomhed hos folketingets politikere på en række urimeligheder i det nuværende system, som vil kræve en egentlig revision af universitetsloven i 2009.

En af initiativtagerne til underskriftsindsamlingen, lektor Claus Emmeche, udtaler:
“Det er opløftende, at så mange allerede har skrevet under. Kampagnen er kørt uden store budgetter og uden adgang til ledelsernes centrale mailinglister. Det er sket mund-til-mund og mail-til-mail, og med hjælp fra masser af lokale studerende og ansatte.”

Ca. halvdelen af alle underskrifterne kommer fra forskere på de danske universiteter, og dagbladet Information har opgjort det til, at mere end 1/3 af alle universitetsforskere dermed allerede har skrevet under. Kampagnen går nu på sommerferie, men vil blive genstartet til september med henblik på en deadline 15. oktober. Allerede nu noterer initiativgruppen sig imidlertid betydelige resultater.

“Vi har ubestrideligt skudt hul i et af forskningsminister Helge Sanders yndlingsargumenter, nemlig at utilfredsheden med den førte politik er begrænset til et lille, højtråbende mindretal, og dermed har vi dokumenteret hinsides rimelig tvivl, at der er voldsomme, politisk skabte problemer i den danske forskningsverden” fortæller Claus Emmeche og fortsætter “samtidig er vi nu ved at have slået revner i den utrygge tavshedskultur, som det nuværende system har fremmet. Ansatte og studerende står nu åbent frem med kritik – noget som ellers burde være en selvfølge på universiteter i et videnssamfund.”

Pia Mejdahl Daugbjerg, der er formand for Studenterrådet i København tilføjer:
“Vi i initiativgruppen vil gerne takke for den store opbakning og opfordrer til at man fortsat gør kolleger og medstuderende opmærksom på indsamlingen”.

Gruppen har store forventninger til indsamlingens færdige resultat og er overbevist om, at der endnu kan hentes mange underskrifter. Det er ikke gruppens indtryk at opfordringen er nået ud i alle hjørner af universiteter, forsknings- og højere uddannelsesinstitutioner endnu, og der er helt givet mange, som sympatiserer med indsamlingen, men endnu ikke er nået frem til at skrive under.

Yderligere information kan fås ved henvendelse til initiativgruppen på vikingtegn@gmail.com

Link til underskriftindsamlingen:
http://www.gopetition.com/petitions/for-en-bedre-forskningspolitik.html
Engelsk version:
http://redfriforsk.blogspot.com/2007/01/improve-danish-research-and-education.html
Opfølgende meddelelser:
http://redfriforsk.blogspot.com/2008/04/underskriftindsamling-2008.html

m.v.h
initiativgrupppen bag underskriftindsamlingen,
Sune Auken, Pia Mejdahl Daugbjerg, Claus Emmeche,
Birger Steen Nielsen, Heine Andersen og Tom Fenchel

1 kommentar:

Søren Pold sagde ...

Godt gået!