mandag den 15. november 2010

Follow the money

KUs ledelse lader som om, økonomi er et naturfænomen, hvor lavtrykkene bare ruller ind fra vest. En sådan ideologi er et kendt trick til ansvarsforflygtigelse. Som det for nylig kom frem, så hensætter KU, AU og de andre universiteter i disse år hundreder af millioner som egenkapital efter principperne for revision af private virksomheder. Og som vi længe har vidst, så er væksten i administrative funktioner og ansættelser eksploderet. Så pengene er der, men det er besluttet i KUs bestyrelse, at de enten skal forblive i banken eller bruges til administrativ opbakning af de færre og færre tilbageblevne forskere. Det er KUs ledelse, der har valgt at fyre forskerne på KUA; det er ikke en følge af naturnødvendigheder. Fy for .... Håber de studerende kan lave rav i den.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

http://www.berlingske.dk/kommentarer/markeringspolitik-letvaegtere

Men det er staten, ikke markedet, der sætter prisen, og i dag får universiteterne en tredjedel af, hvad de fik pr. studerende for fyrre år siden.
På den ene side skal universitetet overleve som forretning, på den anden er det staten og regeringen, der sætter markedsbetingelserne, bestemmer produktet og hvad det må koste.

Det er 50 procent marked og 100 procent Sovjet.

Anonym sagde ...

Jeg tror desværre at de studerendes fantasi begrænser sig til SUen. Ved at bringe den i spil, har den borgerlige regering sikret sig, at de studenterdrevne organisationer brænder krudtet af her, og nedskæringerne på universiteterne kan fortsætte uhindret.