- Jørgen Grønnegaard Christensen siger, at det her problem er opstået efter universitetsloven er kommet pga. den nye ledelsesstruktur?Det ville være klædeligt for universitetsledelserne, helt fra de nederste i hierarkiet og op til ministeren selv, hvis man bare engang imellem kunne indrømme fejl, mangler og principbrud. Iøvrigt har Sander ikke længere ret i at der ikke er politisk flertal for at lave loven om. En af de glædelige ting er jo netop, at partiernes forskningspolitik har rykket sig og der er flertal for en egentlig lovrevision til fordel for valgte institutledere, uanset Sanders og ministeriets ønsker.
"Jørgen Grønnegaard er jo ikke upartisk i den her sag. Han er jo selv universitetsansat."
- Det diskvalificerer ham vel ikke fra debatten?
"Nej, men har da en klar interesse i, at han kan sidde og lede og fordele. Det er bare ikke det, der er politisk flertal for."
Et tredje "lig på bordet", som har været omtalt i Universitetsavisen fra KU, er den skandaløse ansættelsessag på KU-Humaniora (se her), der beviser systemets trusler imod de videnskabelige miljøers egne faglige vurderinger i rekrutteringen af forskere, vurderinger og faglige beslutninger som overtrumfes af de ansatte lederes, dvs. dekanernes vurderinger som mere sker på baggrund af universitetsstrategier og ønsker om at kunne tiltrække eksterne midler.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar